Zanim rozpoczęliśmy produkcję obiadów w słoikach sami niejednokrotnie zastanawialiśmy się co zrobić na obiad. Do naszych dań wystarczy dodać kaszę, ryż, makaron i obiad gotowy – z jednego słoika (370 g) można zrobić jeden duży obiad lub dwa mniejsze. W przypadku ograniczania węglowodanów można słoik potraktować jako obiad dla jednej osoby.
Obiady są różnorodne, odpowiednie dla wegetarian, a także dla osób lubiących tradycyjną kuchnię. Robimy słoiki z mięsem lub bez, lekkie i nieco bardziej kaloryczne. Wartości odżywcze i skład w zakładce Zamówienia. Obiady wytwarzamy małymi partiami, na zamówienie, bez konserwantów, dlatego należy je przechowywać w lodówce. Nasze produkty zostały przebadane przez Laboratorium Wojewódzkiej Inspekcji Sanitarnej w Szczecinie.
Słoiki wysyłamy za pośrednictwem firmy kurierskiej w paczkach z podwójnego kartonu, który zabezpiecza przesyłkę termicznie oraz mechanicznie. Z powodów organizacyjnych nie ma możliwości dokonania odbioru w naszej firmie.
Ostatnio dodaliśmy do menu super nowość – dodatki w formie past, które można wykorzystać jako smarowidło do kanapek, dip do warzyw, chipsów czy nachos, a także jako dodatek do zup lub innych potraw. Nam zdarza się faszerować nimi warzywa (salsa lub hummus) lub przyprawiać makaron (pasta paprykowa). Absolutnym hitem wśród past jest paprykarz szczeciński produkowany, rzecz jasna, w Szczecinie, według tradycyjnej receptury. Najpyszniejszy ze świeżym pieczywem.