Słodkości

Pomysł na desery zrodził się w wyniki naszych podróży, w Hiszpanii odkryliśmy tradycyjny flan, we Włoszech delikatną i smietankową panna cottę, a we Francji boski  creme brulee. Tak powstały desery SAAS.
W naszej kuchni używamy jaj z wolnego wybiegu z lokalnej fermy, co gwarantuje nam świeżość. Smak i aromat nadają naturalne dodatki, dlatego podczas jedzenia można się natknąć na drobne czarne ziarenka wanilii oraz pomarańczowe drobinki pomarańczy, a czekolada bez emulgatorów tworzy samoistnie dwie warstwy, obie równie pyszne.
Desery są naturalnie gęste, bez mąki i skrobi. Cukier częściowo zastąpiliśmy ksylitolem zmniejszając wartość energetyczną i indeks glikemiczny. Do niektórych deserów dodajemy odparowane alkohole, które pozostawiają tylko smak, desery są bezalkoholowe. W trakcie stabilizacji termicznej na powierzchni tworzy się delikatna skórka, która zapobiega parowaniu, dlatego poza walorami smakowymi desery te nie tracą wartości odżywczych zawartych w jajach, kakao, kokosie.
Saas waniliowo rumowy

Saas waniliowo rumowy

Saas pomarańczowy

Saas pomarańczowy

Saas kokosowy

Saas kokosowy

Saas kawa z whisky

Saas kawa z whisky

Saas kawa z amaretto

Saas kawa z amaretto

Saas czekoladowy

Saas czekoladowy

Saas czekoladowy z solą

Saas czekoladowy z solą

Saas czekoladowy z rumem

Saas czekoladowy z rumem

Saas czekoladowy z chili

Saas czekoladowy z chilli